Witam
Mam taki problem a mianowicie. Umieściłem moją stronę zrobioną w htmlu z główną zawartością czyli plikiem index2.swf. Po umieszczeniu strony w przeglądarce google w wyniku wyszukiwania pojawiają się dwa linki
www.strona.pl/index2.swf
i pod tym
www.strona.pl
no i jak nacisne na ten pierwszy link to wywala mi flesha na całą strone. Widać elementy których wogóle nie powinno widać. Co trzeba zrobić żeby indeksowało samą strone html a nie do tego swfa.
Zrobiłem plik robots.txt
User-agent: *
Disallow: index2.swf
ale i tak zaindeksowało
no bnajlepiej poczekac za kilka dni strona glowna powinna byc wyzej od twojego Flasha _________________ A biada milczącym o Tobie, że mając mowę, stali się niemymi.
| Sopot | | Lębork
Wysłany: Sob Lut 03, 2007 1:03 pm Temat postu: Re: Zaideksowało swfa
Operator
Papub napisał:
Widać elementy których wogóle nie powinno widać.
tego fragmentu nie bardzo rozumiem..a co do reszty, to na wynikach dla danych slowek nie bedzie swfa, jak podlinkujesz chociaz troszke strone glowna to przeskoczy swfa na haslo bedace adresem strony.. nie ma sie czym przejmowac.. _________________ bankierfotkaforum nastolatekciechocinektoruń noclegi