Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> GOTOWE Skrypty - pomoc --> Cutenews - instalacja

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Cutenews - instalacja Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
skowron90
PostWysłany: Sob Lis 18, 2006 8:24 pm    Temat postu: Cutenews - instalacja Odpowiedz z cytatem

Nowy

Mam problem z zainstalowaniem skryptu cutenews Crying or Very sad
Czy mógł by mi ktoś napisać krok po kroku instalację tego skryptu??
Z góry dzięki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jatokor
PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 1:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Witam, instalacja systemu newsów CuteNews jest bardzo prosta. Po wgraniu skryptu na serwer w przeglądarce wystarczy wpisać adres: http://twoja-domena/katalog_ze_skryptem/ wyświetli się nam strona instalacyjna skryptu w której w pierwszym kroku zostaną sprawdzone chmody poszczególnych plików które muszą mieć możliwość edycji, a w drugim będzie trzeba wpisać dane administratora. Co do obsługi skryptu to po zalogowaniu do panelu należy kliknąć w górnym menu Add News i wpisac treść newsa. Zaś aby newsy umieścić na stronei należy w górnym menu wybrać Options i kolejno kliknąć w link "Integration Wizards (News and RSS)" a następnie w link "2. Integrate News into your site". W wyświetlonej stronie ustalamy ilość newsów wyświetlanych(punkt "Number of Active News to Display:", ew kategorie i skórke. Aby wygenerować kod należy kliknąć w "Procced to Integration" a wygenerowany kod wstawić na swoją strone. Mam nadzieje że przybliżyłem obsługę tego skryptu.

Pozdrawiam jatokor
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> GOTOWE Skrypty - pomoc --> Cutenews - instalacja
Skocz do: