Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Warning: preg_match_all(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 569 Warning: preg_replace(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 222 Warning: preg_match_all(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 569 Warning: preg_replace(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 222 Warning: preg_match_all(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 569 Warning: preg_replace(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 222
Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> PHP, MySQL oraz inne bazy danych --> Skrypt dla stronki z filmami

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Skrypt dla stronki z filmami Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
arko91
PostWysłany: Czw Sie 03, 2006 9:49 pm    Temat postu: Skrypt dla stronki z filmami Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 5

Witam!

To jest mój pierwszy post i od razu mam problem. Tworzę strone z zabawnymi filmikami, mp3, zdjeciami itp. moje pytanie jest nastepujace: Jakich skryptow uzywaja popularne strony takie jak maxior czy milanos? Chodzi mi o samo wyswietlanie, podzial na kategorie i ocena filmow. Pytalem tworce serwisu milanos.pl (jest on moim sasiadem) ale powiedzial mi, ze wiekszosc skryptow tworzy sam. Poprosilem go by mi dal te skrypty za darmo lub za drobna oplatą. On powiedzial, że pisze skrypty takim jezykiem ze bym ich nie zrozumial, a jak ja wiem jezyk php jest jeden. Czy doświadczeni forumowicze tego serwisu moga powiedziec mi jakich skryptow uzywa mj sasiad, czy sa jakies bezplatne odpowiedzniki i czy w koncu ile kosztowalo by napisanie takiego skryptu (w ostateczności).

Dziękuję za szybkie odpowiedzi i pozdrawiam.

arko91
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 11:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

O milanos jeszcze nie slyszalem, ale każdy z nich posiada swój własny, prawdopodobnie autorski skrypt, którego nigdzie nie znajdziesz. Nic dziwnego, że tworzą sami skrypty, bo to w sumie nic trudnego, tylko trzeba troche czasu. Nie dziwie się, że nie chciał Ci dać tych skryptów za free. Ja też bym nie dał. Również "drobna opłata" wydaje się być śmiesznym stwierdzeniem. Jeśli Twoim zdaniem "drobna opłata" to kwota do 50zł to się nie dziwię, że Twój kumpel nie sprzedał Ci skryptu. On w ten skrypt włożył zapewnie dużo pracy, serca i wysiłku. Pisał go sam dlatego, że chciał mieć unikalny skrypt.
Stwierdzenie "pisze skrypty takim jezykiem ze bym ich nie zrozumial" jest trochę śmieszne. Jego skrypt jest napisany w PHP. Czytając dalej można przeczytać "a jak ja wiem jezyk php jest jeden.". Tak, PHP jest tylko jeden. Ale czy ty znasz ten język? Jeśli nie to się nie dziw, że Twój kumpel tak napisał, bo ma rację... nic z tego nie zrozumiesz.

Nie spotkałem się jeszcze z darmowymi odpowiednikami, lecz w ostatnim czasie coraz więcej osób zaczyna sprzedawać licencje na podobne skrypty. Wystarczy wpisać w Google "skrypt maxior.pl" i wyskoczy Ci wiele stron z ofertami sprzedaży.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
arko91
PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 5

no dobrze jeśli nie ma darmowych odpowiedników to czy da sie połączyć kilka skryptów np skrypt z rankingiem + skrypt komentarzy. Czy są darmowe skrypty generujące coś losowo np na stronie głównej chciałbym umieścić takie coś: "Losowo wybrane zabawne filmy". Najbardziej jednak zależałoby mi na samym skrypcie dodawania filmów, uniknąłbym w ten sposób dodawania każdego filmu z osobna i robienia kodu html. Czy można połączyć funkcję jakiegoś darmowego cms-a tak aby uzyskać podążany przeze mnie efekt? Jeśli tak to jaki cms jest do tego najlepszy. Bawiłem się kiedyś cmsami ale kiepsko wychodziły mi szablony do niego. Wolę czysty html + skrypty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 2:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

Kombinujesz pod góre, próbując złączyć kilka skryptów w jeden. Lepiej skorzystaj z jakiegoś darmowego CMSa, tylko w sumie nie wiem jak to dokladnie zrobić. Nie znam ich funkcjonalności, bo nigdy z nich nie korzystałem. Także przejdz się po serwisach (oficjalnych) tych CMSów i poczytaj o ich funkcjach.

Dalej sądzę, że łatwiej będzie napisać to samemu jeśli znasz PHP
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
arko91
PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 5:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 5

Problem w tym że nie znam php, korzystałem z darmowych skryptów. Jeśli jednak ktoś chcaiłby wykonać taki skrypt oczywiście za rozsądną cenę to proszę o kontakt.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 5:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

A jaka wg Ciebie to rozsądna cena?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
arko91
PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 7:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 5

50-80zł
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
vkrystian2KB
PostWysłany: Sro Sie 09, 2006 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 09 Sie 2006
Posty: 2

Chetnie pomoge tylko wyiasnij co to ma byc dokladniej bo jak narazie to niewiele sie dowiedzialem Smile Idea
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> PHP, MySQL oraz inne bazy danych --> Skrypt dla stronki z filmami
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group