Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Warning: preg_match_all(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 569 Warning: preg_replace(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 222
Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> PHP, MySQL oraz inne bazy danych --> Monitor serwerow

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Monitor serwerow Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
Death
PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 12:30 pm    Temat postu: Monitor serwerow Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 07 Cze 2006
Posty: 2

Mam pytanie nie wiem czy jest do tego potrzebny skrypt php czy wystarczy tylko kod html.
Chodzi o to jak zrobic na stronie monitor który by pokazywał czy serwer którego IP podam jest online czy tez offline szukałem juz skryptow i nie bardzo moge znaleźść interesujacy mnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Sro Cze 07, 2006 3:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

Hmmm nigdy nad takim czyms się nie zastanawiałem... pierwsze pomysly:
1. jeśli masz dostęp do FTP tych serwerów i serwery te obsluguja PHP/MySQL, mozesz wrzucic jakiś plik na FTP oraz jakieś przykladowe dane do MySQL i... za kazdym odswiezeniem strony probowac polaczyc sie z MySQL (jesli sie nie uda, to wyswietlasz konkretną informacje, ze serwer MySQL offline) lub też probować otworzyć przez PHP ten plik wczesniej zaladowany. I tak samo jak to jest w przypadku bazy danych, jesli wyskoczy Ci bład, odpowiednio go interpretujesz i wyswietlasz stosowną informacje.

Kod HTML nie wystarczy Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Death
PostWysłany: Czw Cze 08, 2006 11:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 07 Cze 2006
Posty: 2

Nestety nie mam do nich dostepu bo chodziło mi o takie cos zeby np. na stronie było pokazane czy serwer team speak jest dostepny a takze czy serwer na którym gramy jest teraz włączony (robie strone klanową i poprostu taki bajer był y bardzo ciekawy a juz widziałem takie cos na kilku stronach)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bokser
PostWysłany: Sob Cze 10, 2006 6:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 4

Popytaj adminów stron, na których widziałeś takie monitory o to, jak to zrobili. Na pewno ktos ci pomoze
_________________
Cztery podstawowe zasady:
I. Ucz się
II. Próbuj zrobić sam - jeśli nie umiesz patrz pkt.I
III. Nie ma nic za darmo
IV. Nikt nie będzie tracić swojego czasu za free - patrz punkty I-III
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> PHP, MySQL oraz inne bazy danych --> Monitor serwerow
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group