|
|
|
|
|
|
|
|
forum.webPC.pl
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
 |
|
Problem z wczytaniem pędzla |
> Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> |
Autor |
Wiadomość
|
oktawan |
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 11:05 am Temat postu: Problem z wczytaniem pędzla |
|
|
Nowy
|
Witam
Mam problem z załadowaniem pędzla do Photoshopa. Przegrywam plik .abr do katalogu PresetPL/Brushes i po otworzeniu programu i próbie wczytaniu pędzla program nie pokazuje takowego pliku w katalogu. Dzieje sie tak z pdzlami które posiadam w swych zbiorach i takze w przypadku tych które sciągnę z internetu. Posiadam Photoshopa CS wersja 8.0. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tomekkkcg5U |
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Odpal Photoshopa, naciśnij na ikonkę brushy/kształtów własnych.
W górnym panelu rozwijasz listę, kliknij na „małą strzałeczkę” i wybierz „Wczytaj pędzle/kształty”.
Znajdujesz swoje pędzle, klikasz "wczytaj" i teraz powinny się pojawić na samym końcu listy. Ale jak pojawi się błąd, to znaczy że nie są one kompatybilne z Twoją wersją Photoshopa (albo są uszkodzone). |
|
Powrót do góry |
|
 |
oktawan |
Wysłany: Pią Lut 14, 2014 9:46 am Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Albo mogę nacisnąć ikonkę pędzli albo kształtów własnych, one są w oddzielnych miejscach. Pod kształtami się nie da bo maja rozszerzenie .csh
Pod pędzlami nie widzi nadal. gdy nacisnę ikonkę pędzle na górnym panelu mam tylko opcje tryb krycie przepływ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
oktawan |
Wysłany: Pią Lut 14, 2014 10:03 am Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Problem rozwiązany - po kliknięciu wczytaj pędzle gdy nie pokaże nam się na liście nasza nazwa pędzla trzeba wcisnąć *.* w nazwie pliku, nacisnąć przycisk wczytaj i wybrać wyświetlony pędzel i go załączyć.
Czy można je jakoś pokatalogować by nie były razem wszystkie wymieszane |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|
Strona 1 z 1 |
|