Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Warning: preg_match_all(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 569 Warning: preg_replace(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 222
Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> HTML, DHTML, CSS, Java Script --> Problem z kodem?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Problem z kodem? Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
Bieniu
PostWysłany: Czw Wrz 25, 2008 9:46 pm    Temat postu: Problem z kodem? Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 12

Witam kodowałem laya i jak już całego zakodowałem to otwierając stronę na komputerze wzystko jest idealnie a po wrzuceniu ją na serwer www (webh.pl) nie ma tła oraz tła gdzie jest tekst. kodowałem to w pajączku.

Na początku myślałem że to ścieżka do pliku lecz nie i nie wiem co to może być więc piszę ten temat żebyście mi pomogli pierwszy raz takie coś mi się stało. Sad

strona do tej co się nie chce wczytać to www.krox.webh.pl

Za pomoc dziękuję


"Programiści domagają się wydłużenia doby, za dużo zleceń za mało czasu" <--- Moje powiedzenie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Pią Wrz 26, 2008 9:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

Witam,
jednak jest to wina ścieżki (a raczej nazwy folderu która jest napisana wielką literą). W tym głównym obszarze treści masz:
Kod:

background="obrazki/index_12.png">

a powinno być:
Kod:

background="Obrazki/index_12.png">


Z tłem strony to samo:
Kod:

<body background="obrazki/index_02.png"> leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

a powinno być:
Kod:

<body background="Obrazki/index_02.png" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">


Dodatkow masz jakiś znak ">" w tym kodzie background po ścieżce do pliku Razz

Tak na przyszłość staraj się używać małych liter do nazywania folderów - unikniesz kłopotów Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bieniu
PostWysłany: Pią Wrz 26, 2008 10:33 am    Temat postu: problem Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 12

ok dzieki sprawdze pozdrawiam chybga literki sa złe pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bieniu
PostWysłany: Pią Wrz 26, 2008 2:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 12

a np tutaj jak mam taki kod i mam wszystko dobrze to co może być zle bo pajączek tak generuje kod

<td colspan="6" style="background-image: url('Obrazki/index_12.png'); padding-left: 20px; padding-right: 10px">


edit//

ok to nie ważne juz serwer musiał zamulić xD po kilku sekundach zajarało jest ok dz za pomoc xD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> HTML, DHTML, CSS, Java Script --> Problem z kodem?
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group