|
|
|
|
|
|
|
|
forum.webPC.pl
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
 |
|
Prosta baza danych w php - mysql lub txt |
> Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> |
Autor |
Wiadomość
|
SShniffer |
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 10:44 pm Temat postu: Prosta baza danych w php - mysql lub txt |
|
|
Nowy
|
Witam!
Mam zadanie zrobić skrypt w php... Skrypt ma wyglądać tak że na początku bedzie to formularz... w ktorym trzeba uzupełnić pole:
Imie
nazwisko
data urodzenia
dane z tego mają byc zapisane do bazy danych, a kiedy wejde ponownie w skrypt to żeby była opcja "pokaz userów" i kiedy w to kliknie mają mi pokazać się osoby które wpisałem w skrypt... Czy da rade zrobić takie coś? właściwie mam do zrobienia cos bardziej skomplikowanego ale potrzebuje na wstepie czegos takiego a potem sam pokombinuje:) z góry dzięki za pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 9:37 am Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Jak sobie podstaw nie potrafisz zrobić to nieco wątpię, że dalej zrobisz sam
Dzial "skrypty PHP" - moze tam cos znajdziesz
PS: PHP znasz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
prz3kus |
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 10:21 am Temat postu: |
|
|
 Ziomek
|
Na forum to raczej pomagają napisac skrypt a nie piszą, jeżeli chcesz za 20zl ci to napisze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 10:40 am Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
prz3kus napisał: |
Na forum to raczej pomagają napisac skrypt a nie piszą, jeżeli chcesz za 20zl ci to napisze  |
Ja nic takiego nie napisałem. Zauważ, że jeśli miałbym kazdemu kto tylko wejdzie na forum napisać skrypt to zajmuje to dużo czasu. Ludzie zaczynają od takich prostych rzeczy typu liczniki. Potrzebują i piszą. Stawiają wymagania i tak musi być.
Jeśli mam zamiar latem założyć rozbudowany serwis z nieruchomościami, bede potrzebować skryptu (a nie bedzie mi sie chcialo samemu pisać), to mam to po prostu napisać na jakimś forum i czekać aż ktoś za mnie to zrobi?
Po to jest dział "Skrypty PHP" oraz różne darmowe kursy w necie, żeby każdy user mógł coś samemu zrobić. Jeśli nie umiałbym jeszcze PHP to właśnie starałbym ściągnąć jakiegoś gotowca. Jednak jeśli ktoś ma indywidualne potrzeby (funkcje), przykro mi... Niech odpali jakiś kurs, trochę poczyta. Nastepnie należy ściągnąć tylko skrypt o podobnych funkcjach i nieco go przerobić.
Zauważmy, że z gotowych skryptów można się także uczyć (analizujac powoli ich kod).
Czy nie mam racji? Staram się pomagać na Forum gdy tylko mam czas. Jak widać po mojej obecności (ostatnio) na Forum, nie mam zbyt dużo czasu - na pewno nie tyle, żeby pisać skrypty. Też muszę pracować na chleb. I nie piszę tego ze złości, tylko chce się wybronić przed Twoimi zarzutami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
prz3kus |
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 10:46 am Temat postu: |
|
|
 Ziomek
|
Ale panie adminie ten post był do tego pana powyżej źle mnie zrozumiałeś
Jego sens był taki że nikomu sie nie chce komuś pisać gotowych skryptów i zaproponowałem ze za kase na ten chleb co sie pracuje moge mu napisać.
A jak sam chce niech coś napisze to wtedy można pomóc. O to mi chodziło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 11:00 am Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
OK, przepraszam
Tak to zrozumiałem, bo w Twoim poście jest przecinek zamiast kropki, czego efektem jest konkretnie inny sens postu |
|
Powrót do góry |
|
 |
SShniffer |
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 8:25 pm Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Jak bym chciał kupić taki skrypt musiałbyś zrobić coś więcej...wtedy dał bym te 20zł ale nie za taką sprawe...nie robię tego sam bo nie mam czasu dlatego poprosiłem o prosty skrypt a nwet zarys takiego skryptu lub jesli nawet nie to moze coś darmowego gotowego z czego mozna korzystać... no ale spoko poradze sobie jeśli to taki problem...pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|
Strona 1 z 1 |
|