Autor |
Wiadomość
|
Admin |
Wysłany: Wto Kwi 26, 2005 4:44 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Chciałbym dodać, że nasza strona (www.komputer.boo.pl) oparta jest o podobne rozwiązania wykorzystujące funkcję INCLUDE. Jeśli ktoś chce zobaczyć jakie są efekty wystarczy tylko wejść
Według mnie wykorzystywanie include przy projektowaniu strony zaoszczędza WIELE czasu i warto się tym zająć. Później docenimy naszą pracę...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maki |
Wysłany: Czw Maj 12, 2005 2:50 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Moja strona jest również oparta na tego typu rozwązaniu i muszę powiedzieć żę jestem zadowolony z tego rozwiazania i polecam innym poniewasz bardzo ułatwia porwadzenie strony.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tuKs |
Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Robie niewielka stronke na ktorej wykorzystalem funkcje include i gotowy skrypt prostej galerii zdjec. Odnosnik do galerii dziala ale gdy proboje nawigowac galeria jej wlasnymi odnosnikami w komorce tabeli pojawia mi sie strona glowna. Domyslam sie ze trzeba dokonac jakiejs modyfikacji w linkach i butttonach galerii zeby strony ze zdjeciami wyswitlaly sie w konkretnej komorce tabeli. Niestety nie jestem taki dobry z php. Prosze o pomoc doswiadczonych kolegow ^^ . Adres strony:http://www.szwajcarka.freehost.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 4:52 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Daj kod / link do skryptu galerii |
|
Powrót do góry |
|
 |
tuKs |
Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 10:42 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Kod jest dosc dlugi zeby nie robic balaganu podam linka do galerii http://wingnut.freitagmorgen.de/EasyTracker.php?id=EasyGallery
Jedyne co zmienialem w tym skrypcie poza ustawieniami to zastapilem jezyk niemiecki polskim
i zmienilem kodowanie, szukalem fragmentow kodu ktore prawdopodobnie trzeba zmodyfikowac chyba nawet znalazlem ale nie mam pojecia co z nimi zrobic. Pozdrawiam i dzieki za inicjatywe ^^ Wesolych Swiat |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 8:00 am Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
tuKs |
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 9:12 am Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Kod w index.php mam nastepujący:
Kod: |
<?php switch($_GET['action'])
{
case 2: include("okolica.htm");
break;
case 3: include("EasyGallery.php");
break;
case 4: include("mapa.htm");
break;
case 5: include("cennik.htm");
break;
case 6: include("ksiegagosci.htm");
break;
case 7: include("linki.htm");
break;
case 8: include("kontakt.htm");
break;
case 1:
default:
include("informacje.htm");
break;
}
?> |
Wlasnie szukalem sposobu na wyswietlanie strony w komorce tabeli znalazlem to forum i po prostu wykorzysalem ten kod. Problem dotyczy tylko buttonow znajdujacych sie w skrypcie galerii, np. miniaturki, wszystkie zdjecia |
|
Powrót do góry |
|
 |
tuKs |
Wysłany: Sob Kwi 15, 2006 8:12 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Skontaktowales sie z autorem skryptu przez jego forum, pomogl mi on usunac moj problem i juz wszystko dziala, dziekuje za zainteresowanie pozdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
|