Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> HTML, DHTML, CSS, Java Script --> Problem z marginesem w FF!!

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Problem z marginesem w FF!! Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
Panthere_Noire
PostWysłany: Pon Sie 13, 2007 5:51 pm    Temat postu: Problem z marginesem w FF!! Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 11

Witam.
Mam problem z wysrodkowaniem strony w FF. Jest:
Kod:

body{
margin: 50px auto;
width: 900px;
}


I owszem, dziala to dobrze w IE, a w FF nie ma marginesu na dole... Zreszta mozna zobaczyc na www.webmastering.net.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jezy_k_
PostWysłany: Wto Sie 14, 2007 3:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 28
Skąd: Radom

a jakbys wszystko umiescila w <div>? I wtedy dla body ustaw margin 50px a dla div magin auto ?
_________________
HTML+CSS+FLASH
"Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Panthere_Noire
PostWysłany: Sro Sie 15, 2007 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 11

Nie rozumiem, o co chodzi z tym "umieszczeniem wszystkiego w div-ie". Ja dalam to w body i to body nie chce mi wysrodkowac... A zawsze wysrodkowywalo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jezy_k_
PostWysłany: Czw Sie 16, 2007 12:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 28
Skąd: Radom

<div>
zawrtosc strony
</div>

Tylko jeszcze dal Body ustaw padding 0 a dla div padding i margin na 0. Nie wiem czy dla div nie bedzie trzeba jeszcze ustawic absolute
P.S.
Nie sprawdzalem czy to dziala - to byla taka pierwsza rzecz ktora mi przyszla na mysl Wink . Jezeli to nie bedzie dzialac to nastepnym razem przetestuje to co wymysle Rolling Eyes
_________________
HTML+CSS+FLASH
"Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Panthere_Noire
PostWysłany: Czw Sie 16, 2007 1:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Początkujacy

Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 11

Jeszcze nie probowalam tego, ale za neidlugo to zrobie.
Ale czy to nie jest dziwne, ze nie dziala u mnie to margin: 50px auto?? Probowalam na swoich innych stronach i dziala bez zarzutu. Dlaczego nie dziala akurat tam??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jezy_k_
PostWysłany: Pią Sie 17, 2007 10:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Młodzieniec

Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 28
Skąd: Radom

moze masz gdzies blad w arkuszu... jakies wlasciwosci na siebie na chodza likwidujac tym samym margin: 50px auto. Jesli nie wykryjesz bledu sprawdz przez walidator - tu Ci daje link do walidatora css: http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator-uri.html
_________________
HTML+CSS+FLASH
"Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fetel
PostWysłany: Wto Cze 14, 2011 2:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 13 Cze 2011
Posty: 2

mam taki sam problem ale już udało mi się go rozwiązać dzięki Jezy_k_. Dzięki wielkie i pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dht28
PostWysłany: Pią Mar 22, 2013 12:05 pm    Temat postu: Re: Problem z marginesem w FF!! Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 22 Mar 2013
Posty: 3

Tu jest moje demo!

Kod:

<html>
<head>
<title>Demo CSS</title>
<style type="text/css">
body{
      background-color: red;
      <!-- Wrong
      height:100px;
      width:900px;
      margin: 50px auto;
      -->
}
#main {
      background-color:blue;
      width:960px;
      height:500px;
      margin:50px auto;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="main">
</div>
</body
</html>

"Try to your best"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Americanboy80
PostWysłany: Sro Maj 14, 2014 4:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 14 Maj 2014
Posty: 1

O nieźle kolego Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
delbant
PostWysłany: Sro Sie 20, 2014 9:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 20 Sie 2014
Posty: 1

Spoko Demo panie kolego. Ładnie to musi wyglądać Wink Ładnie wszystko napisane i nie ma do czego się przyczepić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> HTML, DHTML, CSS, Java Script --> Problem z marginesem w FF!!
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group