Autor |
Wiadomość
|
Jezy_k_ |
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 4:49 pm Temat postu: Program do grafiki |
|
|
Młodzieniec
|
Mam takie pytanko: W jakich programach robicie grafike na swoje stronki?
Sam jeszcze tak za bardzo nie wiem jakiego programu zaczac uzywac (najpierw oczywiscie sie nauczyc z niego korzystac ) a przeciez grafika na stronie jest bardzo wazna...
sam tak troche uzywam Flash'a ale nie wszyscy chca instalowac niezbedne pluginy na swoim kompie i kicha cala robota na marne A sie rozgadalem Piszcie co o tym myslicie i jakich programow warto uzywac (bo na marne uczyc sie nie bede =P) _________________ HTML+CSS+FLASH
"Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ..." |
|
Powrót do góry |
|
|
Admin |
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 10:24 pm Temat postu: |
|
|
Admin strony i forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
esiu |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
Photoshop
Corel
Flash
Kool moves |
|
Powrót do góry |
|
|
MaRio |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Admin strony i forum
|
Cóż mogę się pokusić stwierdzeniem, "nareszcie temat związany z grafiką" - tak doczekałem się, pewnie nie należe do grafików z wysokiej półki (pewnie i nie do tych z tej średniej), używam programu Adobe Photoshop 7.0 CE, przyznać muszę, że początki były ciężkie - mam na myśli zapoznanie się z programem - ale to było ponad dwa lata temu )
Obecnie kształcę się w kierunku Flasha i tutaj polecam program Macromedia Flash MX 2004
Z tego co słyszałem, z opinii znajomych to łatwiejszy w obsłudze od PS'a jest PSP (Paint SHop Pro). Więc nie wiem ale polecam również. Koszty programów to zakup rzędu 1 500zł w góre... _________________ interactivegroup profesjonalne tworzenie stron Internetowych. |
|
Powrót do góry |
|
|
Grzesiek21 |
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Kumpel
|
Jeżeli grafiką chcesz zajmować się na poważne to zdecydowanie najlepszym programem jest Photoshop. Jest on bogaty w bardzo duzo funkcji. Sam grafikiem dobry nie jestem, choć coś tam stworzyć umiem. Sam pracuje na Photoshopie i jestem z niego zadowalony. Choć cena programu to także inna kwestia... Dla początkujących grafików polecam takie pogramy jak Gimp czy Paint Shop Pro. |
|
Powrót do góry |
|
|
zaba |
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 1:39 am Temat postu: |
|
|
Młodzieniec
|
Zdecydowanie polecam Photoshopa uzywam go 4 lata i jest jak narazie git innych programów nie uzywam bo sa takie maslanki z nimi ze to bajka |
|
Powrót do góry |
|
|
ghosti |
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 11:49 am Temat postu: |
|
|
Operator
|
|
Powrót do góry |
|
|
dulek |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 7:43 pm Temat postu: Program |
|
|
Wioślarz
|
Photoshop
Jasc Paint Shop Pro
PhotoFiltre
3 najlepsze programy. ja najbrdziej lubi ę ten drugi. |
|
Powrót do góry |
|
|
matheus |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 8:06 pm Temat postu: |
|
|
Moderator
|
hmmm z tego co slyszalem to polecany jest takze damowy Gimp nie wiem czy jest fajny bo nie korzystalem ;D
Pozdrawiam _________________ A biada milczącym o Tobie, że mając mowę, stali się niemymi.
| Sopot | | Lębork |
|
Powrót do góry |
|
|
ghosti |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Operator
|
matheus napisał: |
hmmm z tego co slyszalem to polecany jest takze damowy Gimp nie wiem czy jest fajny bo nie korzystalem ;D
Pozdrawiam |
cieniutki moim zdaniem, od razu wywalilem co prawda nie zdazylem dobrze potestowac, ale jakos nie przypadl mi do gustu.. _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
|
floo |
Wysłany: Nie Gru 17, 2006 2:30 am Temat postu: no nie powiedział bym... |
|
|
Nieśmiały
|
ghosti napisał: |
matheus napisał: |
Pozdrawiam |
cieniutki moim zdaniem, od razu wywalilem co prawda nie zdazylem dobrze potestowac, ale jakos nie przypadl mi do gustu.. |
Nio nie powiedział bym że GIMP tak słabo stoi... Proponuje zajrzec tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=G0smntbxyJ8&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ElrldD02if0
jak ktos dobry to mu Paint wystarcza...
Program jest tyle warty, ile ten co potrafi go obsługiwac...
Pamiętajcie że pakiet Photoshopa kosztuje :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
Jezy_k_ |
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 4:51 am Temat postu: |
|
|
Młodzieniec
|
heh... troche czasu minelo od zalozenia tematu ale grunt ze wrocilem
Szczerze mowiac nie zacząłem nawet próbować uczyc sie jakiegos programu graficznego... jakos tak na poczatku szkola (3 gim wiec trza sie bylo przylozyc: test, oceny do liceum i takie tam ;]) a pozniej jakos nauczylem sie WRESZCIE xhtml powtorzylem sobie css a pozniej wzialem sie za Jave Script
No ale jakby nie bylo wracajac do tematu ;] nie dlugo jak tylko skoncze uczyc sie (podstaw ) Javy mam zamiar uczyc sie programu GIMP a Dlaczego? proste! :
+tani bo darmowy - to tanio nawet jak dla mnie
+znalazlem kurs bezproblemu! - moze jestem wyjatkiem a moze nie ale chcac sie uczyc jakis rok temu Photoshop'a nie moglem znalezć zadnego darmowego kursu (jestem mlody, niestac mnie a nie daj Boziu kupie i mi sie nie spodoba )
Nawet stwierdzajac ze Gimp do piet nie dorownuje Photshop'owi odrazu mowie ze chce tworzyc grafike na strone (nie potrzebuje genialnych programow). Tak naprawde bardziej zalezy mi na programowaniu, tresci no ale z drugiej strony drudno sobie wyobrazic elegancka, odpicowana strone bez grafiki ;]
Ok, koncze juz ten smutny monolog Dzieki wielkie za odpowiedzi i zycze kobieto :D w tworzeniu grafiki
Pozdrawiam _________________ HTML+CSS+FLASH
"Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ..." |
|
Powrót do góry |
|
|
zielony_guzik |
Wysłany: Czw Lip 18, 2013 5:07 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Jak narazie tylko Photoshop, ale przyuczam się powoli Corela i Flash'a |
|
Powrót do góry |
|
|
adamiakmatinka |
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 4:29 pm Temat postu: |
|
|
Nowy
|
A GIMP - darmowe i bardzo użyteczny |
|
Powrót do góry |
|
|
joonek9 |
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 6:33 pm Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Photoshop, dawniej GIMP, który biorąc pod uwagę, że jest darmowy to bardzo dobre narzędzie na którym można stworzyć ładne rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
|
wojtaskD7p |
Wysłany: Sob Lut 01, 2014 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Ja polecam SAI. Nie jest darmowy, ale jest relatywnie tani. |
|
Powrót do góry |
|
|
wojtaskD7p |
Wysłany: Pon Lut 03, 2014 2:33 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
|
Powrót do góry |
|
|
wiolafasolalC1 |
Wysłany: Pon Lut 03, 2014 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Gimpa i SAI? W sumie, to dobre combo. |
|
Powrót do góry |
|
|
opieka-br |
Wysłany: Czw Lut 06, 2014 10:30 am Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
ja w sumie używam tylko photoshopa - narzędzie jest najpotężniejszym kombajnem jakie znam |
|
Powrót do góry |
|
|
tomekkkcg5U |
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Dawniej używałem Paint Shop Pro, bo był darmowy. Ale przerzuciłem się na Photoshopa i nie żałuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|