Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Warning: preg_match_all(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 569 Warning: preg_replace(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 222 Warning: preg_match_all(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 569 Warning: preg_replace(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 222 Warning: preg_match_all(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 569 Warning: preg_replace(): No ending delimiter '#' found in /home/web5/domains/webpc.pl/public_html/forum/includes/bbcode.php on line 222
Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> PHP, MySQL oraz inne bazy danych --> Potzebuje pomocy z logowaniem

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Potzebuje pomocy z logowaniem Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
mtbujno
PostWysłany: Pią Lut 10, 2006 11:09 pm    Temat postu: Potzebuje pomocy z logowaniem Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 6

Sluchajcie dalem na stronke tak dla przykladu takie logowanie by zobaczyc czy dziala bo to mi troche nie wychodzi. wejdzcie tam i nacisnijcie link www.db_the_Strongest.ovh.org Co tam jest zle ?? Co oznaczaja te napisy o gory?? jak rejestrouje to sie nic nie dzieje jak ktos chce zobaczyc kod do tego to sciagnal ze strony http://www.hotscripts.pl/PHP/Skrypty-i-komponenty/Uzytkownicy
ten plik Flexcustomer . Powiedzcie dlaczego to nie chce dzialac?? co musze zrobic zeby mi to dobrze rejestrowalo i logowalo ?? ]
Jak by mi ktos pomogl to dziekuje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Sob Lut 11, 2006 1:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

Kod:

BŁĄD
Żądany URL nie może zostać sprowadzony

Podczas sprowadzania URL-a: http://www.db_the_strongest.ovh.org:80/

wystąpił następujący błąd:

    * błędny URL

Niektóre części URL-a są błędne. Możliwe problemy to:

    * Brak lub niewłaściwy protokół (should be `http://'' or similar)
    * Brak nazwy hosta
    * podwójna sekwencja escape w ścieżce URL
    * błędny znak w nazwie hosta; podkreślenia (underscores) są niedozwolone


U mnie sie cos nie wyswietlja strony z ovh.org :/ ciekawe czemu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
mtbujno
PostWysłany: Sob Lut 11, 2006 8:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 6

To pokaze wam zdjecia jak u mnie wyglada jak sie loguje jak sie rejestruje dam wam linki do obrazkow. Zrobie je na stronie image shack .
1. To jak wyglada strona z logowaniem:

http://img95.imageshack.us/img95/1954/logowanie0sg.jpg

2.Wygklad rejestracji:

http://img157.imageshack.us/img157/1489/rejestracja12ou.jpg

3.Wyglad po zarejestrowaniu:

http://img149.imageshack.us/img149/3080/rejestracja28aj.jpg


Jak chcesz zobACZYC KODOWANIE to wes sciagnij ten plik co podalem w pierwsyzm poscie. Tam wszustko jest tak jak na stronie.

Bo tego jest duzo a niecce wam dac zlych kodow . Jakbys sciagnal to bys przynajmnie j powiedzial co bym musial i gdzie zmienic zeby to dzialalo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mtbujno
PostWysłany: Sob Lut 11, 2006 10:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 6

Jak widac na zdjeciach , sa jakies napsisy
"Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/d/b/_/db_the_strongest/www/DbSql.inc.php on line 11

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/d/b/_/db_the_strongest/www/DbSql.inc.php on line 12'



Nie wiem czy cos zmieniach w tym pliku DbSql.inc.php . W nim taki jest kod

<?php

include("const.inc.php");

Class DBSQL
{

function DBSQL($DBName)
{
global $DBHost,$DBUser,$DBPassword;
$conn=mysql_connect($DBHost,$DBUser,$DBPassword);
mysql_select_db($DBName,$conn);
$this->CONN = $conn;
return true;
}

function select($sql="")
{
if (empty($sql)) return false;
if (empty($this->CONN)) return false;
$conn = $this->CONN;
$results = mysql_query($sql,$conn);
if ((!$results) or (empty($results)))
{
return false;
}
$count = 0;
$data = array();
while ($row = mysql_fetch_array($results)) {
$data[$count] = $row;
$count++;
}
mysql_free_result($results);
return $data;
}


function insert($sql="")
{
if (empty($sql)) return false;
if (empty($this->CONN)) return false;

$conn = $this->CONN;
$results = mysql_query($sql,$conn);
if (!$results) return false;
$results = mysql_insert_id();
return $results;
}


function update($sql="")
{
if(empty($sql)) return false;
if(empty($this->CONN)) return false;

$conn = $this->CONN;
$result = mysql_query($sql,$conn);
return $result;
}


function delete($sql="")
{
if(empty($sql)) return false;
if(empty($this->CONN)) return false;

$conn = $this->CONN;
$result = mysql_query($sql,$conn);
return $result;
}

function createtable($sql="")
{
if(empty($sql)) return false;
if(empty($this->CONN)) return false;

$conn = $this->CONN;
$result = mysql_query($sql,$conn);
return $result;
}

function droptable($sql="")
{
if(empty($sql)) return false;
if(empty($this->CONN)) return false;

$conn = $this->CONN;
$result = mysql_query($sql,$conn);
return $result;
}

function createindex($sql="")
{
if(empty($sql)) return false;
if(empty($this->CONN)) return false;

$conn = $this->CONN;
$result = mysql_query($sql,$conn);
return $result;
}

function dropindex($sql="")
{
if(empty($sql)) return false;
if(empty($this->CONN)) return false;

$conn = $this->CONN;
$result = mysql_query($sql,$conn);
return $result;
}

}

?>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mtbujno
PostWysłany: Sob Lut 11, 2006 2:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 6

Powiedzie mi czy to ma cos zwiazek ze musze zinstalowac baze danych MySQL i dlaczego to nei dziala ?? A ta vbaza nie jest juz wmontowana w plik jak sie go sciagnie ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Sob Lut 11, 2006 2:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

Witam!
Nie mam teraz dużo czasu więc bede sie strzeszczać.

Z instrukcji:
Kod:


Before you install this system, please make sure that you have php and mysql installed.
1. Please make sure that your const.inc.php is writable.
2. Run /admin/install.php. Set database username and password, delete install.php and installfinish.php.
3. /admin/ is the admin program. You can rename it for the sake of security.

Zrobiłeś to?

Błedy które wyskoczyły, sygnalizują ze skrypt nie moze sie polaczyc z baza danych mysql. Wprowadz ponownie dane.
Albo inaczej... masz wogole dostep do bazy danych (od admina)?


Zmien najwazniejsze dane w pliku const.inc.php

//Database settings

$DBName = "nazwa_bazy_danych";
$DBUser = "nazwa_userat";
$DBPassword = "haslo_do_bazy";
$DBHost = "localhost";
$adminemail = "email_admina";
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
mtbujno
PostWysłany: Sob Lut 11, 2006 2:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nieśmiały

Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 6

mysql to baza danych to wtedy co ; w nazwie bazy dancyh mam napisac "mysql'???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Admin
PostWysłany: Sob Lut 11, 2006 3:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Admin strony i forum

Dołączył: 17 Kwi 2005
Posty: 708
Skąd: Reda

Nie.
Poszukaj informacji o bazie danych u swojego dostawcy konta www (np. w pomocy).
Sprawdź przede wszystkim, czy oni wogole udostepniaja baze danych, bo wiekszosc darmowych serwisow hostingowych tego nie udostepnia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> PHP, MySQL oraz inne bazy danych --> Potzebuje pomocy z logowaniem
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group