|
|
|
|
|
|
|
|
forum.webPC.pl
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
 |
|
Parkowanie domeny dns |
> Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> |
Autor |
Wiadomość
|
cancer |
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 5:40 pm Temat postu: Parkowanie domeny dns |
|
|
Nieśmiały
|
Miałem przez jakiś czas stronę internetową na darmowym serwerze, ale gdy zaczęła przekraczać limity została zablokowana. W tej chwili mam ją zainstalowaną na innym, sponsorowanym serwerze, ale jest na nim zainstalowany pulpit plesk (wersja dla Windows). Jestem na poziomie client z możliwością posiadania jednej domeny. Nie wiem tylko jak mogę podpiąć domenę. Próbowałem przez xorg.pl, ale gdy wybieram domenę dns i podaję moje dwa serwery dns, to domena dalej nie działa, nawet po kilku dniach. Na serwerze oczywiście mam zarejestrowaną taką samą domenę.
Demo tego pulpitu
http://www.parallels.com/en/products/plesk/demo/
Może ktoś z was wie jak do tego podpiąć domenę, bo ja już nie mam pomysłów... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 9:51 am Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
1. Skonfiguruj Twój serwer do obsługi domeny (na wielu hostingach trzeba wyslac maila do Admina podając nazwe domeny oraz nazwę swojego konta na hostingu) - czyli 'zaparkować' domene.
2. Wejdz do panelu zarzadzania domeną u Twojego usługodawcy domeny i przekieruj domene na odpowiednie serwery DNS. Namiary na nie dostaniesz od Admina. |
|
Powrót do góry |
|
 |
cancer |
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 4:26 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Wszystko dobrze robiłem, ale to chyba była wina xorg.pl
Zrobiłem to samo, ale na bee.pl i teraz wszystko dobrze chodzi. Oczywiście wszystko związane z domena, mam teraz kolejny problem, ale to już inny temat
http://www.webpc.pl/forum/viewtopic.php?p=6205#6205 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|
Strona 1 z 1 |
|