Forum forum.webPC.pl Strona Główna  
  forum.webPC.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> PHP, MySQL oraz inne bazy danych --> [PHP]Problem z zapisywaniem do pliku....

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [PHP]Problem z zapisywaniem do pliku.... Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> 
Autor Wiadomość
wizu
PostWysłany: Sro Lis 29, 2006 5:44 pm    Temat postu: [PHP]Problem z zapisywaniem do pliku.... Odpowiedz z cytatem

Nowy

Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 1

Witam. Mam taki problem. Napisałem stronkę, której zadaniem jest zapisanie do pliku db.txt danych podanych w formularzach. Wszystko działa, ale zaczyna się problem, gdy zamiast przycisku "submit" chcę dać jakiś obrazek. Bardzo proszę o pomoc, i napisanie mi co tu jest nie tak:
Kod:
<?php if ($_POST['button'] == "Send") { $plik = "db.txt"; if (is_writeable($plik)) { if (!$handle = fopen($plik, "a")) echo "."; if (fwrite($handle, $_POST['imie']." || ".$_POST['nazwisko']."\n") === FALSE) echo "Coś jest nie tak"; else echo "Wyslano"; fclose($handle); } else echo "Coś jest nie tak"; } ?>
 <form action="index.php" method="post">
      <TABLE BORDER=0 CELLPADDING=1>
        <TR><TD>nick:</TD><TD><INPUT TYPE=password NAME="nazwisko" SIZE=10 MAXLENGTH=10></TD></TR>
        <TR><TD>imie:</TD><TD><INPUT TYPE=password NAME="imie" SIZE=30 MAXLENGTH=29></TD></TR>
      </TABLE>

      </TD></TR>
    </TABLE>
    <BR>
<INPUT TYPE="image" NAME="button" SRC="submit.gif" BORDER=0 WIDTH=120 HEIGHT=18>
</FORM>

Z góry wielkie dzięki!

[edit]

Z tamtym już sobie poradziłem. Ale mam jeszcze jedno pytanie dotyczące tego powyżej. A mianowicie jak zrobić, aby po wpisaniu danych, i kliknięciu na obrazek przekierowywało nas na stronę z np podziękowaniami? Z góry dzięki Wink.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ghosti
PostWysłany: Sro Lis 29, 2006 9:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Operator

Dołączył: 26 Lis 2006
Posty: 538

mozna to zrobic na kilka sposobow
np. dopisac po fclose($handle);

1. odpowiednie podziekowania w echo
2. uzyc f-cji include("nazwa_pliku");
3. uzyc f-cji header("Location: http://www.vtalk.pl");

ps. chyba chodzilo ci o 3-cie rozwiazanie..
_________________
bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
marcin2b
PostWysłany: Wto Gru 19, 2006 8:43 pm    Temat postu: podziękowania Odpowiedz z cytatem

Funfel

Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 66

Możesz wypróbować opcji header()
Kod:
header(Location:  http://jakas.strona.z.podziekowaniami);

Chyba powinno zadziałać ale umieść to za częścią wysyłaną. Lecz według mnie nie lepiej zamiast
Kod:
echo "Wyslano"
wstawić
Kod:
echo "Dziękuje za dodanie Wpisu lub czegoś tam"

_________________
Zachęcam do wzięcia udziału w konkursie http://www.webpc.pl/forum/viewtopic.php?t=590 na użytkownkia roku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum forum.webPC.pl Strona Główna --> PHP, MySQL oraz inne bazy danych --> [PHP]Problem z zapisywaniem do pliku....
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group