Wysłany: Pon Paź 16, 2006 12:17 am Temat postu: Bez ramek
Nowy
Hej mam takie pytanie czy jest jakieś sprytke polecenie którym dało by się ustawić coś takiego zeby menu nieprzełzadowywało się w raz z całą stroną. Menu jest we flasu i przeładowuje strone menu ładuje się od 1 klatki a jest to efekt niepożądany:( _________________ prosze pisac na moje gg 8850920
Niewiem czy kumam to co piszesz ale ja bym to zrobił w php. Chodzi ci o to że kiedy włączasz inne podmenu , menu we flashu od poczatku zaczyna sie wgrywac ( czy tam ma swoje jakieś wejście ). Zrobiłbym 2 animacje: jedna z wejsciem, a druga taka jaka ma byc statyczna(po wgraniu innego podmenu). I napisałbym sesje w php/ przy wejsciu strony przypisywałbym jakąś wartość. Przykładowo:
Ktoś wchodzi na strone pierwszy raz ( tzn co dopiero wszedł, chodzi o czynność nie o okoliczności)
Odgrywa sie animacja i przypisuje sie jakiejś zmiennej x wartość 1
Potem jeśli wchodzi na inna podstrone to (stawiam warunek, że jesli zmienna x =1 to odgrywam animacje 2).