Autor |
Wiadomość
|
Lewand |
Wysłany: Czw Maj 19, 2005 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Moderator
|
Ja jestem zapisany na www.linkor.pl od dłuższego czasu i jeżeli chodzi o odwiedzalność witryny to współczynnik ten nie wzrasta. Być może trzeba czekać dłużej niż ja zakładam ale to tylko moje domniemania.  _________________ Zapraszam na www.komputerpc.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Czw Maj 19, 2005 11:00 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Co do systemów wymiany linków to muszę Wam powiedzieć, że to naprawdę działa! Uczestnicze w dwóch - Linkor i Linkuj. Przed rejestracją w tych systemach miałem średnio po 130-220 uniq. W ciągu 9 dni wzrosło do 450! To jest ponad 2x! A teraz? Trzymam się w granicach 450-550 uniq. Staty można podejrzeć klikając na button stat.pl
Gdy się rejestrowałem, wszędzie czytałem, że Linkor jest najlepszy. Muszę stwierdzić, że to już nie jest tak pięknie. Moim zdaniem pionierem jest Linkuj. Dlaczego? A bo właściciele Linkora zezwalają na rejestrację stron z DMOZ'ami*. Co za tym idzie? Linkor jest zaśmiecany bezwartościowymi stronami! Linkuj natomiast nie pozwala na takie działanie!
Przykład:
Mam 196 podstron zaindeksowanych w Google i PR=3. Nie mam DMOZ'a*
Jeden gość ma PR=4 i 14000 zaindeksowanych stron i katalog DMOZ.
Linkor:
Mi sytem przyznał około 250 pkt. On zaś ma około 20000. Dlaczego i skąd ma tyle podstron? A bo gościu ma DMOZ'a* na stronie i to mu nabija licznik.
Linkuj (inna punktacja - przelicznik):
Ja mam około 4500 pkt. On zaś ma sysmbolicznie 1 pkt Dlaczego? Bo Linkuj nie pozwala na DMOZ'y*! Dbają o swój system.
Co to jest DMOZ?
DMOZ to katalog Google (www.dmoz.org). Istnieje taka opcja, że można sobie wstawić ten katalog na swojej stronie. Będzie on przykładowo pod adresem www.nazwadomeny.pl/katalog?/DMOZ/...... . W ten sposób pajączek Google przechodzi przez naszą stronę i indeksuje jej całą zawartość zliczając przy tym ilość podstron. Trafia na "nasz" katalog. Pajączek Google myśli, że katalog należy do naszej strony więc przechodzi PO WSZYSTKICH JEGO DZIAŁACH (KATEGORIACH) i zalicza tą masę podstron do naszej strony. W ten sposób mamy więcej zaindeksowanych stron = więcej pkt w Linkorze.
Więcej o systemach wymiany linków można przeczytać klikając na link w podpisie. Jednak muszę zmienić tam informacje o Linkorze, bo są nieaktualne - napisane jest, że Linkor jest najlepszy...
Jakby ktoś miał jakieś pytanie... chętnie odpowiem
Mam nadzieję, że pomogłem.
PS: Jeśli ktoś chciałby zarejestrować się w jakimś z systemów proszę to zrobić przez moją stronę (link w podpisie -> rejestruj). Dla Was to nie zrobi żadnej różnicy, a mi pomoże w promocji strony. Mam nadzieję, że mogę na Was liczyć Z góry dzięki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
esiu |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Początkujacy
|
super jest www.linkuj.pl zapisany jestem z pare miesiecy i jestem zadowolony podobno 1 z najlepszych programow wymiany linkami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 10:45 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
linkuj.pl to linki rotacyjne, pozostale natomiast stale, co do skutecznosci ludzie chwala sobie linkora (wiele starych domen wspolpracuje z tym serwisem), nabardziej rozbudowany skrypt posiada linkorn, jest jeszcze livelink i masa innych.. _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 10:51 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
linkujpro.pl
Linki stałe - polecam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 11:07 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 1:56 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
systemy wymiany linków nic nie dają, wręcz przeciwnie - pogarszają pozycje.
jezeli chcesz wypozycjonować swoją strone pod kątem wyszukiwarek internetowych to polecam ci system wymiany ruchu na stronie
jak to działa?
otóż, ty ogladasz czyjeś strony i za każdo odlądniętą strone otrzymujesz punkty, które może potem wymienić na wyświetlenia swojej strony.
ja sam korzystam z takiego systemu wymiany ruchu i muszę powiedziec, ze moja pozycja strony co chwile się zwiększa.
miałem juuż pierwsze miejsce w onetcie wiec to dobry system
tu masz linki:
http://plautosurf.com
http://autosurf.webd.pl
pozdro  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 2:55 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
jarmiar napisał: |
systemy wymiany linków nic nie dają, wręcz przeciwnie - pogarszają pozycje.
|
jak rozumiem wiesz to z doswiadczenia?
jezeli chcesz wypozycjonować swoją strone pod kątem wyszukiwarek internetowych to polecam ci system wymiany ruchu na stronie
|
jestes naprawde taki tepy czy tylko udajesz? co ma twoja pozycja w wyszukiwarkach do tego, czy ktos wejdzie na twoja strone.. juz nie powiem, ze w takich systemach nikt nie oglada stron, tylko zostawia kompa na 10-20min, no chyba, ze tylko ty..
ja sam korzystam z takiego systemu wymiany ruchu i muszę powiedziec, ze moja pozycja strony co chwile się zwiększa.
|
trzeba tylko w to uwierzyc.. my wierzymy
ps. takie pytanie osobiste, uzywasz neo?  _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 1:13 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
jakbyś chciał wiedzieć to daje!
jak ktos wyszukuje jakieś strony w google, a twoja strona pojawia sie na pierwszym miejscu to może to nic nie daje??
pomysl zanim napiszesz takie głupoty!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 3:09 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
jakbyś chciał wiedzieć to daje!
jak ktos wyszukuje jakieś strony w google, a twoja strona pojawia sie na pierwszym miejscu to może to nic nie daje??
pomysl zanim napiszesz takie głupoty!!! |
prosze wyjasnij mi w takim razie jak fakt, ze ktos oglada twoja strone wpywa na pozycje w wyszukiwarkach... moze to jedynie wpynac na zwiekszenie liczby wizyt, ale na pewno nie na lepsza badz gorsza pozycje w google czy innej wyszukiwarce.. ale widze ze, nie warto ci tego tlumaczyc.. _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 3:27 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
ja widzę że tego tobie nie warto tłumaczyć
ps. jesteś taki tępy, czy tylko udajesz??
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaRio |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 3:32 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Tylko proszę bez takich!! Żebym ja nie był niemiły - bo powiem co myślę!
OK - wiem, że nie czytasz postów które są na twój temat - lub zwracają Ci uwagę - więc piszę to dla innych
Na tym forum obowiązują pewne zasady - które masz w regulaminie - jednego działu drugiego, dziesiątego itd. Więc pisząc tutaj - zgadzasz się z nim! To raz. Dwa tępy to raczej ty jesteś - bo po prawej u góry możesz posty edytować, a nie że piszesz jedno zdanie i następny post itd. itd. Niektórych (np. mnie to drażni)! Trzy - chyba nie zrozumiałeś co ghosti chce ci powiedziec - więc przeczytaj jeszcze raz - lub go o coś zapytaj, jeśli coś w tekście jest dla Ciebie niezrozumiałe!
Albo nie odpisuj wogóle jeśli czegoś NIE WIESZ! _________________ interactivegroup profesjonalne tworzenie stron Internetowych.
Ostatnio zmieniony przez MaRio dnia Wto Gru 05, 2006 3:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cooker |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Ziomek
|
MaRio napisał: |
Tylko proszę bez takich!! Żebym ja nie był niemiły - bo powiem co myślę! |
Z tego, co widzę paru osobom puściły już nerwy... więc nie krępuj się mów co myślisz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaRio |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 3:39 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 4:16 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
no wpozo już się uspokoiłem.
przejdźmy do samego tematu.
otóż taki system daje "komponent popularności witryny"
tzn że będzie miała dużo wejść, a dużo wejść daje lepszą pozycję w wyszukiwarkach.
również masz racje że linki dają wysoką pozycję, ale tylko wtedy kiedy są na stronach z wysokim PageRankiem oraz jeśli to są linki bezpośrednie.
sorki wszystkim
pozdr  |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaRio |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 4:43 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Może będę niemiły (a co mi tam) inni się krępują to ja powiem (wolno mi, yhy) ...wiesz gdzie mam twoje przepraszam? Właśnie tam dodam, że głęboko!
Co z tego, że ty przepraszam jak po chwili zrobisz to samo? Nie wiem od czego to zależne czy lewą nogą wstajesz czy co... Nie ważne... Zmierzam do tego, że nie toleruję i nie będę tolerował takich użytkowników co to myślą: napisze mu tak a co mi szkodzi - niech ma więcej pracy, żeby moderować forum; biada IM! Będą usuwane konta i nie będę się pie*****ł z 'zasranymi' (delikatnie powiedziane) ignorantami.
To tak na marginesie, odbiegając od tematu. Proponuję wrócić do tematu  _________________ interactivegroup profesjonalne tworzenie stron Internetowych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cooker |
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Ziomek
|
no wpozo już się uspokoiłem.
przejdźmy do samego tematu.
otóż taki system daje "komponent popularności witryny"
tzn że będzie miała dużo wejść, a dużo wejść daje lepszą pozycję w wyszukiwarkach.
|
A od kiedy to wyszukiwarki wyznaczają pozycję za ilość wejsc... pomysl ... skad wogóle mają czerpać tę informacje... ehh... szkoda słów...
Zastanów się, za nim coś napiszesz (wiem, że jest konkurs ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarmiar |
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 8:41 pm Temat postu: |
|
|
 Pomocnik
|
od zawsze!
zpewnością nie czytałeś książek!!!!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaRio |
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 8:56 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ghosti |
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 9:01 pm Temat postu: |
|
|
 Operator
|
od zawsze!
zpewnością nie czytałeś książek!!!!
 |
pewnie, wole kolorowanki
ps. wracajac do tematu: upierasz sie przy swoim jak male dziecko, ja jestem w stanie zrozumiec, ze mogles miec trudne dziecinstwo..ale skoro masz pewna hipoteze, to moglbys odpowiedziec chociaz na jedno pytanie a nie chodzisz po forum i napierdalasz tymi linkami o autosurfcostam.. ja sie bardzo ciesze, ze uzywajac tego systemu uzyskujesz 20 odwiedzin dziennie zupelnie niezainteresowanych tym osob (ktore rzadko co siedza w tym czasie przed monitorem)... przechodzac do meritum, moze odpowiesz w jaki sposob wyszukiwarki dostaja informacje o liczbie odwiedzin danej strony.. moze wposmnieli o tym w tych ksiazkach, ktore tak pilnie czytasz? _________________ bankier fotka forum nastolatek ciechocinek toruń noclegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
|