|
|
|
|
|
|
|
|
forum.webPC.pl
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
 |
|
Monitor serwerow |
> Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> |
Autor |
Wiadomość
|
Death |
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 12:30 pm Temat postu: Monitor serwerow |
|
|
Nowy
|
Mam pytanie nie wiem czy jest do tego potrzebny skrypt php czy wystarczy tylko kod html.
Chodzi o to jak zrobic na stronie monitor który by pokazywał czy serwer którego IP podam jest online czy tez offline szukałem juz skryptow i nie bardzo moge znaleźść interesujacy mnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Sro Cze 07, 2006 3:06 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Hmmm nigdy nad takim czyms się nie zastanawiałem... pierwsze pomysly:
1. jeśli masz dostęp do FTP tych serwerów i serwery te obsluguja PHP/MySQL, mozesz wrzucic jakiś plik na FTP oraz jakieś przykladowe dane do MySQL i... za kazdym odswiezeniem strony probowac polaczyc sie z MySQL (jesli sie nie uda, to wyswietlasz konkretną informacje, ze serwer MySQL offline) lub też probować otworzyć przez PHP ten plik wczesniej zaladowany. I tak samo jak to jest w przypadku bazy danych, jesli wyskoczy Ci bład, odpowiednio go interpretujesz i wyswietlasz stosowną informacje.
Kod HTML nie wystarczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Death |
Wysłany: Czw Cze 08, 2006 11:16 am Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Nestety nie mam do nich dostepu bo chodziło mi o takie cos zeby np. na stronie było pokazane czy serwer team speak jest dostepny a takze czy serwer na którym gramy jest teraz włączony (robie strone klanową i poprostu taki bajer był y bardzo ciekawy a juz widziałem takie cos na kilku stronach) |
|
Powrót do góry |
|
 |
bokser |
Wysłany: Sob Cze 10, 2006 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Popytaj adminów stron, na których widziałeś takie monitory o to, jak to zrobili. Na pewno ktos ci pomoze _________________ Cztery podstawowe zasady:
I. Ucz się
II. Próbuj zrobić sam - jeśli nie umiesz patrz pkt.I
III. Nie ma nic za darmo
IV. Nikt nie będzie tracić swojego czasu za free - patrz punkty I-III |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|