|
|
|
|
|
|
|
|
forum.webPC.pl
|
|
|
 |
Zaloguj
|
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
 |
|
Layout w Photoshopie... |
> Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat --> |
Autor |
Wiadomość
|
DcX_v100 |
Wysłany: Pią Maj 27, 2005 4:48 pm Temat postu: Layout w Photoshopie... |
|
|
Nieśmiały
|
Pomóżcie mi!
Zrobiłem kilka stronek w photoshopie ale nie bardzo wiem jak je pociac i wrzucic w tabelki. Z gory dziekuje za odpowiedz.
[ Dodano: Pią Maj 27, 2005 3:56 pm ]
A wie ktos moze gdzie znajde Photoshopa 7 CE PL ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin |
Wysłany: Pią Maj 27, 2005 4:56 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Rozumiem, że w Photoshopie zrobiłeś jedynie projekty graficzne. Po prostu potnij je na mniejsze czesci, np.:
- menu lewe
- menu prawe
- gora (cala gorna czesc strony)
- stopka
- itd.
Potnij na tyle części, ile uznasz za wystarczające (efektywne). Pamiętaj, że tu chodzi także o łatwość zmian.
Nie wiesz jak pociąć? Zaznacz jakąś część projektu (np. menu lewe), następnie "wytnij" i wklej do nowego "arkusza", zapisz jako "menu_lewe.gif". To jest tylko przykład. Tak samo zrób z resztą projektu.
Jak umieścić w tabeli? Możesz po prostu ustawić jako tło danej komórki - tak jest chyba najłatwiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DcX_v100 |
Wysłany: Pią Maj 27, 2005 5:01 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
hmm, nie o to mi chodzilo ale i tak dzieki za tak szybka odpowiedz. chodzi mi o to jak pociac plik w photoshopie a nie na jakie czesci, ale swoja droga tez sie to przyda. jestem dopiero "poczatkujacy" i nie zabardzo wiem jakiego narzedzia uzyc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaRio |
Wysłany: Pią Maj 27, 2005 5:11 pm Temat postu: |
|
|
 Admin strony i forum
|
Nie wiem czy o to ci chodzi:
Wybierz narzędzie SLICE TOOL i zapisz: SAVE FOR WEB. W miejscu gdzie zapisałś pojawi się dokument HTML - otwórz go i zajrzyj do źródła (powinien być pocięty lay).
A co do Photoshopa to znajdziesz napewno go w lepszym sklepie komputerowym (ceny wachają się od 1900zł w górę)
[ Dodano: 27-05-2005, 17:13 ]
Zapomniałem dodać, że na początku warto skorzystać z Tutoriali, wiekszośc w łątwy sposób opisuje co i jak - a później przydaje to się w wykorzystywaniu z innymi rozwiązaniami. Pozdrawiam _________________ interactivegroup profesjonalne tworzenie stron Internetowych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DcX_v100 |
Wysłany: Sob Maj 28, 2005 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
ok dzieki za pomoc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
macok1 |
Wysłany: Pią Lip 15, 2005 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Nieśmiały
|
Jeśli masz Photoshopa to pewnie masz też Image Ready
Ten program jest własnie do tego przeznaczony
Gorąco polecam |
|
Powrót do góry |
|
 |
wilczy |
Wysłany: Czw Maj 25, 2006 1:59 pm Temat postu: |
|
|
Nowy
|
Najlepsze do tego jest narzedzie slice tool chyba najbardziej profesjonalne narzedzie do cięcia przygotowanych grafik na strone.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|
Strona 1 z 1 |
|